Rozgrzeją i wzmocnią. Produkty, po które warto sięgać jesienią
1 z 7Zdrowie na talerzu
Różnorodność to najważniejsza cecha, jaką powinna charakteryzować się jesienno-zimowa dieta całej rodziny. W okresie wzmożonej zachorowalności nie może zabraknąć w niej wysokiej jakości produktów stanowiących źródło ważnych składników odżywczych, witamin i minerałów.
Regularne spożywanie urozmaiconych posiłków jest ważne przez cały rok. Jednak, kiedy temperatura za oknem spada, staje się to szczególnie istotne. Brak słońca i chłód to dla organizmu spore wyzwanie, dlatego jadłospis powinien zostać skomponowany w taki sposób, by w jak największym stopniu wspierał działanie układu odpornościowego.
Jakie produkty pomogą go rozgrzać i wzmocnią ochronę przed chorobotwórczymi drobnoustrojami?
Na kolejnym slajdzie obejrzysz WIDEO.
Sprawdź też: Nastolatki udzieliły mu pierwszej pomocy. Dzięki nim żyje