Trwa ładowanie...

Co jeść, aby zmniejszyć konsekwencje stresowania się? (WIDEO)

Zobacz film: "Co jeść, aby zmniejszyć konsekwencje stresowania się?"

Stres ma bardzo negatywny wpływ na nasze życie i zdrowie. Gdy stres jest długotrwały, wzrasta zapotrzebowanie organizmu na białko i spada poziom magnezu. Źródłem białka w okresach stresu jest chude mięso, jaja, nasiona roślin strączkowych i nabiał. Ponadto magnez uzupełnimy, jedząc mało przetworzone produkty, nasiona i orzechy. Ponadto warto pamiętać o antystresowym działaniu flawonoidów z owoców i warzyw oraz witaminie C.

Polecane dla Ciebie

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.