Jak rozpoznać dobrego pączka? (WIDEO)

Tradycyjne pączki powinny być nadziewane konfiturą z róży przed smażeniem na smalcu. Jednym z wyznaczników dobrego pączka jest charakterystyczna biała linia, która pojawia się w trakcie obtaczania w tłuszczu. Kolor pączka jest również ważny, ponieważ nie powinien być zbyt ciemny - może to oznaczać, że jest przesmażony. Poza tym idealny pączek mieści się w dłoni i można go zjeść w trzech kęsach. Chcesz poznać bliżej tradycje związane z Tłustym Czwartkiem, a także ilość kalorii w tradycyjnym pączku? Zobacz nasze wideo, w którym redaktorka WP Kuchnia opowiada o narodowych słodkościach.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.