Ryby i owoce morza

DYSKUSJE NA FORUM

Artykuły Ryby i owoce morza
Ryby i owoce morza

Tuńczyk w krokietach

Tuńczyk w krokietach

Ryby to przebogate źródło wysokowartościowego białka i witamin. To także korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe omega-3. Spożywanie ryb skutecznie chroni przed chorobą wieńcową i zawałem serca.

Ryby i owoce morza

Łosoś na ostro

Łosoś na ostro

Potrawa z łososiem to idealny i zdrowy pomysł na obiad.

Ryby i owoce morza

Rybne paluszki

Rybne paluszki

Ryby są źródłem wielu niezbędnych dla zdrowia składników - zawierają duże ilości witamin A i D, a także tych z grupy B. W skład ich mięsa wchodzą też minerały, takie jak potas, fosfor, wapń, magnez i sód.

Ryby i owoce morza

Zapiekane ryby

Zapiekane ryby

Quiche można robić z różnym nadzieniem, warzywnym, serowym czy rybnym.

Ryby i owoce morza

Łosoś w glazurze

Łosoś w glazurze

Łosoś jest bardzo cenionym i popularnym na stołach wszystkich kuchni pożywieniem. Poza wyśmienitym smakiem posiada niezaprzeczalne walory zdrowotne, jest bogaty w białko, witaminy A, D i E oraz liczne minerały.

Ryby i owoce morza

Quiche ze szpinakiem i łososiem

Quiche ze szpinakiem i łososiem

Świetną propozycją dla wielbicieli szpinaku jest pochodzące z kuchni francuskiej quiche. Jest to nic innego jak kruche ciasto z nadzieniem na przykład warzywnym, zalane śmietanowo-jajeczną masą. Palce lizać! Czas przygotowania: 20 minut Czas pieczenia:...

Ryby i owoce morza

Przepis na wege sushi

Przepis na wege sushi

Bardzo lubimy sushi, jednakowoż, ze względu na małoletniość niektórych konsumentów, jemy sushi bez surowych ryb. Najbardziej lubimy wersję, która jest na zdjęciu, czyli maki z solidnym wsadem awokadowym i posypką z prażonego sezamu. No dobra, ja to akurat...

Ryby i owoce morza

Łosoś w przyprawach

Łosoś w przyprawach

tak, aby się nie dotykały. Smaż przez kilka minut na ostrym ogniu, aż nabiorą złotego koloru. Odsącz tłuszcz i zalej rybę sosem z rondla. Smaż jeszcze przez 10 minut (...) formach. Ryba ta pojawia się często jako składnik...

Ryby i owoce morza

Śledź królewski z czerwonym pieprzem

 Śledź królewski z czerwonym pieprzem

Śledź jest jedną z najsmaczniejszych ryb. Podany w marynacie z czerwonego pieprzu nie tylko zachwyci naszych gości i domowników, ale i pięknie będzie wyglądał na stole. Składniki: 6 filetów śledziowych, 1/2 szklanki octu 10%, 1 średnia cebula, 1,5...

Ryby i owoce morza

Jak często można jeść tuńczyka?

Jak często można jeść tuńczyka?

w rtęć metylową, która następnie jest konsumowana przez ryby. Niestety, zamiast rozkładać się czy rozpuszczać, rtęć kumuluje się na każdym poziomie (...) łańcucha pokarmowego. Duże ryby, takie jak tuńczyk, mogą zawierać...