Śledź królewski z czerwonym pieprzem
Śledź jest jedną z najsmaczniejszych ryb. Podany w marynacie z czerwonego pieprzu nie tylko zachwyci naszych gości i domowników, ale i pięknie będzie wyglądał na stole.
Źródło zdjęć: © Zdjęcie autorstwa
Cayobo
/ -SA 2.0
Składniki:
- 6 filetów śledziowych,
- 1/2 szklanki octu 10%,
- 1 średnia cebula,
- 1,5 szklanki wody,
- 1 opakowanie Przyprawy Śledź Królewski z czerwonym pieprzem Kamis.
Sposób przygotowania:
Filety wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1 godzinę, pokroić na kawałki i ułożyć w słoiku. Przykryć pokrojoną w plasterki cebulą. Ocet i wodę wlać do garnka, dodać Przyprawę Śledź Królewski i zagotować. Zalać śledzie wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Źródło artykułu: WP Parenting