Batoniki müsli z otrębami i żurawiną
Ilość porcji: 4
- 1 szklanka müsli,
- 1/2 szklanki otrębów pszennych,
- 50 g suszonej żurawiny,
- 50 g masła,
- 2 łyżki miodu.
Płatki owsiane podpraż na suchej patelni. Wymieszaj z otrębami i suszoną żurawiną. Masło roztop i połącz z suchymi składnikami. Dokładnie wymieszaj.
Przełóż masę do blaszki wyłożonej folią spożywczą (z nadmiarem po bokach). Za pomocą łyżki uformuj równy prostokąt. Dociśnij bryłę z każdej strony. Przykryj wierzch folią spożywczą. Wstaw do lodówki. Podawaj, gdy masa stwardnieje (tak by można było ją swobodnie pokroić), w postaci batoników.
Wyliczenia na podstawie stron internetowych Folik oraz NutritionData.