Batoniki müsli z otrębami i żurawiną

Batonik

Ilość porcji: 4

  • 1 szklanka müsli,
  • 1/2 szklanki otrębów pszennych,
  • 50 g suszonej żurawiny,
  • 50 g masła,
  • 2 łyżki miodu.

Wartości odżywcze

Płatki owsiane podpraż na suchej patelni. Wymieszaj z otrębami i suszoną żurawiną. Masło roztop i połącz z suchymi składnikami. Dokładnie wymieszaj.

Zobacz film: "Dlaczego warto jeść śniadania?"

Przełóż masę do blaszki wyłożonej folią spożywczą (z nadmiarem po bokach). Za pomocą łyżki uformuj równy prostokąt. Dociśnij bryłę z każdej strony. Przykryj wierzch folią spożywczą. Wstaw do lodówki. Podawaj, gdy masa stwardnieje (tak by można było ją swobodnie pokroić), w postaci batoników.

Przepis

Wyliczenia na podstawie stron internetowych Folik oraz NutritionData.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!