Kuchnia

Komentarze

DYSKUSJE NA FORUM

Artykuły Kuchnia
Kuchnia

Dowiedz się co zrobić, aby twoje ulubione potrawy były zdrowsze

Dowiedz się co zrobić, aby twoje ulubione potrawy były zdrowsze

Przyrządzaj sosy bez śmietany Do przyrządzenia sosu zamiast tłustej śmietany możesz użyć niskotłuszczowego mleka, zagęszczonego mąką - 1 kubek na 4 łyżeczki. Podgrzewaj sos na średnim ogniu, aż pojawią się na nim grube pęcherzyki. Wybierz lepszy tłuszcz...

Kuchnia

Olej z orzechów laskowych: właściwości i zastosowanie

Olej z orzechów laskowych: właściwości i zastosowanie

Komu poleca się olej z orzechów laskowych? Olej z orzechów laskowych to coraz częściej wybierany przez zwolenników medycyny naturalnej produkt. Ma wiele właściwości cennych dla zdrowia i stanu naszej skóry. Wspomaga organizm w walce z infekcjami. A co...

Kuchnia

9 zdrowych zamienników codziennych produktów

9 zdrowych zamienników codziennych produktów

Nasiona Chia Nasiona Chia można stosować zamiast jajek. Kuchenna matematyka prowadzi do ustalenia wzoru, gdzie jedna łyżka nasion wymieszana z trzema łyżkami wody równa się jednemu jajku. By powyższe zdanie było prawdziwe, należy po wymieszaniu odczekać...

Kuchnia

10 zdrowych (i tanich!) produktów

10 zdrowych (i tanich!) produktów

Jedz zdrowo i tanio Nie musisz wydawać kroci na zdrowe jedzenie! Sprawdź, które produkty nie zrujnują twojego budżetu, a jednocześnie zapewnią organizmowi wszystkie potrzebne składniki odżywcze. Owsianka Owsianka jest jednym z najtańszych sposobów na...

Kuchnia

Śliwki suszone - właściwości zdrowotne

Śliwki suszone - właściwości zdrowotne

Śliwki suszone - lepsze niż świeże Dodajemy je do kompotu z suszu, czasem zjadamy przy problemach z trawieniem. Śliwki suszone - pełne antyoksydantów, witamin i innych składników odżywczych. Co ciekawe - innych od tych, które znajdziemy w śliwkach świeżych....

Kuchnia

Jedzenie bogate w witaminę D

Jedzenie bogate w witaminę D

Synteza witaminy D w organizmie Witamina D może być syntetyzowana w organizmie ludzkim na skutek działania promieniowania słonecznego. Niemniej jednak, nie jest to wystarczająca ilość, aby zapewnić mu prawidłowe funkcjonowanie. Dlatego konieczne jest...

Kuchnia

10 korzyści z jedzenia jaj

10 korzyści z jedzenia jaj

Stanowią bogactwo składników odżywczych Jedno jajko jest źródłem wielu składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, takich jak witamina A, kwas foliowy, witaminy z grupy B, fosfor oraz selen. Zawierają cenne dla organizmu...

Kuchnia

Mało atrakcyjne, ale bardzo zdrowe warzywa

Mało atrakcyjne, ale bardzo zdrowe warzywa

Buraki Chociaż nie wyglądają zbyt atrakcyjnie, buraki są bardzo korzystne dla zdrowia. Zawierają żelazo, błonnik i witaminę C. Dzięki tak bogatemu składowi pomagają zapobiegać nowotworom, obniżają poziom złego i podnoszą poziom dobrego cholesterolu. Szpinak...

Kuchnia

Zobacz, których produktów najlepiej unikać

Zobacz, których produktów najlepiej unikać

Aspartam Istnieje około 10 000 udokumentowanych przypadków ostrych reakcji na aspartam. Podejrzewa się jego związek z migreną, pogorszeniem wzroku, depresją i rakiem mózgu. W związku z tym unikajcie sztucznych słodzików. Puszkowane jedzenie Puszkowane...