Kuchnia

Komentarze

DYSKUSJE NA FORUM

Artykuły Kuchnia
Kuchnia

Wady i zalety spożywania fasoli

Wady i zalety spożywania fasoli

Mniejsze ryzyko chorób serca Z badań wynika, że osoby spożywające warzywa strączkowe obarczone są niższym ryzykiem chorób serca, a wszystko za sprawą fitoskładników. Związki te znane są bowiem z korzystnego wpływu na serce. Skuteczne odchudzanie Fasola...

Kuchnia

8 owoców tropikalnych, których powinieneś spróbować

8 owoców tropikalnych, których powinieneś spróbować

Tropikalne pyszności Istnieje wiele owoców, które mogą zaskoczyć niezwykłym smakiem, wyglądem, a także właściwościami zdrowotnymi. Sprawdź, które owoce mogą okazać się prawdziwą niespodzianką! Męczennica jadalna - marakuja Aromatyczne w smaku, fioletowe,...

Kuchnia

"Złe jedzenie", które jest dla ciebie dobre

"Złe jedzenie", które jest dla ciebie dobre

Żywność "niekorzystna" dla organizmu wcale nie taka zła? Istnieją grupy żywności, które od dawna były klasyfikowane jako bezwartościowe, a nawet podejrzewane o wywieranie niekorzystnego wpływu na stan zdrowia człowieka. W rzeczywistości po wielu latach...

Kuchnia

Jedzenie, które zwalczy wiosenną alergię

Jedzenie, które zwalczy wiosenną alergię

Przyprawy Aby zwalczyć stan zapalny w organizmie, wskazane jest stosowanie takich przypraw, jak imbir i kurkuma. Jest to świetna wiadomość dla osób cierpiących na alergię, ponieważ wiele dolegliwości - m.in. ból zatok - powodowanych jest właśnie odpowiedzią...

Kuchnia

Orzechy najzdrowsze dla ciebie

Orzechy najzdrowsze dla ciebie

Czy orzechy są zdrowe? Orzechy są bogate w zdrowe kwasy tłuszczowe, minerały oraz witaminy. Mogą one wywierać korzystny wpływ na organizm człowieka. Niemniej jednak, ze względu na wysoką kaloryczność powinny one być spożywane w ograniczonej ilości. Poznaj...

Kuchnia

Które owoce jagodowe są najzdrowsze?

Które owoce jagodowe są najzdrowsze?

Dobroczynny wpływ owoców jagodowych na organizm człowieka Zarówno świeże, jak i mrożone owoce jagodowe stanowią źródło cennych dla naszego organizmu składników. Mogą one spowalniać procesy starzenia, zwiększać odporność organizmu na działanie drobnoustrojów...

Kuchnia

Co jeść, żeby mieć zdrowe i białe zęby?

Co jeść, żeby mieć zdrowe i białe zęby?

Zadbaj o piękny uśmiech! Olśniewający i śnieżnobiały uśmiech to marzenie wielu z nas. Nic dziwnego - podnosi atrakcyjność i przyciąga spojrzenie. Często sprawia, że czujemy się bardziej pewni siebie i mamy lepsze samopoczucie. Czy jednak wystarczą regularne...

Kuchnia

Zmień te składniki, a twoje potrawy będą zdrowsze!

Zmień te składniki, a twoje potrawy będą zdrowsze!

Płatki owsiane zamiast bułki tartej By płatki owsiane przypominały swoją spoistością bułkę tartą, rozdrobnij je za pomocą blendera lub robota kuchennego. Możesz używać ich jako zamiennika do wszystkich przepisów, w których znajduje się bułka tarta. Papryka...

Kuchnia

9 zdrowych zamienników codziennych produktów

9 zdrowych zamienników codziennych produktów

Nasiona Chia Nasiona Chia można stosować zamiast jajek. Kuchenna matematyka prowadzi do ustalenia wzoru, gdzie jedna łyżka nasion wymieszana z trzema łyżkami wody równa się jednemu jajku. By powyższe zdanie było prawdziwe, należy po wymieszaniu odczekać...