Zupy

Komentarze

DYSKUSJE NA FORUM

Artykuły Zupy
Zupy

Zupa z grzybami

Zupa z grzybami

Grzyby mają działanie lecznicze, stosowane są jako środek obniżający ciśnienie, wzmacniający układ odpornościowy i opóźniający starzenie się organizmu. Badania wykazały też, że grzyby mają działanie antyrakowe.

Zupy

6 sposobów na zdrową zupę

6 sposobów na zdrową zupę

Dlaczego warto jeść zupy? Dietetycy są zgodni, że zupy są nie tylko pożywne, ale i zdrowe. Niwelują uczucie głodu, a do tego dobrze smakują (...) i dostarczają organizmowi wiele potrzebnych składników. Jak poprawić smak...

Zupy

Pyszna zupa serowa

Pyszna zupa serowa

boczku (zupa całkiem nieźle obędzie się bez boczku; zamiast niego można też ewentualnie dodać podsmażone resztki wędlin); małą cebulę; łyżkę mąki; sól (...) się rozpuszczą, wrzucić boczek z cebulą, doprawić zupę i podawać...

Zupy

Zupa z avokado

mogą je zajadać chorzy na miażdżycę czy nadciśnienie. Jest często dodawane do sałatek, sushi lub jako przystawka. Dlaczego by nie spróbować także zupy (...) . Pomidory i jedno awocado pokroić i dodać do zupy. Pozostałe...

Zupy

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Cebulowa zupa z pewnością zasmakuje przede wszystkim fanom tego warzywa. Jednak warto choć raz przekonać się do przepisu ze względu na zdrowotne (...) . W tym czasie połącz zioła i ser oraz przygotuj miskę na zupę. Pokrusz...

Zupy

Zupa imbirowa

Imbir w kuchni azjatyckiej jest nieodłącznym elementem niemal każdej potrawy. Ponadto jest używany w medycynie ludowej i uważany jest za jedną z najskuteczniejszych w leczeniu przypraw. Wszystko za sprawą składników mineralnych i witamin, jakie imbir...

Zupy

Zupa z cebuli

Zupa z cebuli

Cebula ma wysoką wartość odżywczą i jest niezwykle dietetyczna, ponieważ zawiera substancje czynne, takie jak olejki lotne, pektyny, witaminy. Warzywo to jest również pomocne w leczeniu przeziębień, infekcji dróg moczowych i zaburzeń w oddawaniu moczu.

Zupy

Zupa z imbirem

Zupa z imbirem

Imbir ma właściwości lecznicze i wspomagające organizm, głównie dzięki zawartości wapnia, magnezu, fosforu i potasu.