5 z 6Dla odchudzających się
Podczas przygotowywania jajecznicy możemy popełnić wiele błędów, które sprawią, że lekkie śniadanie zamieni się w kaloryczny posiłek pełen tłuszczów nasyconych. Jednym z nich jest smażenie jajek na maśle lub dodawanie do nich garści startego sera żółtego.
Jakie powinny możemy dodać do jajecznicy? Zdrowe. Najlepiej jeśli będą to warzywa pokrojone w kostkę (np. cukinia czy cebula) bądź posiekane (np. jarmuż czy brokuły).
Smaczne będą jajka z dodatkiem pieprzu. Dobrym rozwiązaniem będzie również dodanie do jajecznicy zmielonego siemienia lnianego. Nie zmieni to smaku posiłku, ale doda kwasów tłuszczowych omega-3.
Sprawdź też: Dziecko zrobiło się sine, nie mogło oddychać. Matka ostrzega innych rodziców
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.