4 z 8Nie tylko mięso
W naszym kraju wciąż najbardziej popularnym daniem jest karkówka z grilla. Ewentualnie kiełbasa, albo kaszanka. Zapominamy o tym, że takie dania mogą być naprawdę różnorodne, ciekawe i niebanalne w smaku.
Bądź bardziej kreatywny i sięgnij po produkty, których nigdy nie grillujesz. Szczególnie polecamy warzywa - po obróbce na ruszcie zyskują niepowtarzalny smak i aromat. Cukinia, bakłażan, papryka, szparagi, pieczarki, cebula, kukurydza sprawdzą się idealnie. Wystarczy dodatek oliwy i świeżych ziół.
A co z owocami? Oczywiście również można je grillować. Najlepiej sprawdzą się banany, ananas, brzoskwinie, jabłka i gruszki.
Słodki deser z rusztu będzie doskonałym zakończeniem letniego przyjęcia. Owoce dopraw cynamonem, wanilią, imbirem, by zyskały więcej smaku. Podawaj z gałką lodów, albo sorbetem.