Placuszki z cukinii i kukurydzy

Składniki:

Wypróbuj też inne przepisy

Zobacz film: "Dlaczego dziewczynki mają lepsze oceny w szkole?"

Przygotowanie:

Dokładnie myjemy cukinię, odcinamy końce, następnie należy ją zetrzeć na tarce (bez obierania) na drobnych oczkach. Lekko solimy, odstawiamy na 10 minut, za pomocą ręcznika papierowego trzeba też odcisnąć ją z nadmiaru wody. Do tak przygotowanej cukinii dodajemy kukurydzę, cebulę i jajko. Doprawiamy pieprzem, solą i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni i nakładamy ciasto w kształcie placuszków. Smażymy z dwóch stron, aż będą miały złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.