Placuszki z cukinii i kukurydzy
Składniki:
- 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelki 212 ml
- 1 cukinia
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
- 1 jajko
- pół cebuli
- sól i pieprz do smaku
Wypróbuj też inne przepisy
Przygotowanie:
Dokładnie myjemy cukinię, odcinamy końce, następnie należy ją zetrzeć na tarce (bez obierania) na drobnych oczkach. Lekko solimy, odstawiamy na 10 minut, za pomocą ręcznika papierowego trzeba też odcisnąć ją z nadmiaru wody. Do tak przygotowanej cukinii dodajemy kukurydzę, cebulę i jajko. Doprawiamy pieprzem, solą i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni i nakładamy ciasto w kształcie placuszków. Smażymy z dwóch stron, aż będą miały złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.