Zupa z groszku z tostami z serem i szynką

Zupa:

  • 2 puszki Groszku Ekstradrobnego Bonduelki 212 ml
  • pół cebuli
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 1–2 łyżki śmietany
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • świeże zioła do wyboru (najlepiej pasują mięta, bazylia lub koperek)

Tosty:

Zobacz film: "Wysokie oceny za wszelką cenę"

  • chleb tostowy
  • szynka
  • ser żółty
  • masło

Wypróbuj też inne przepisy

Przygotowanie:

W garnku na oliwie należy podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy groszek i bulion. Gotujemy przez ok. 5 minut. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Wedle uznania dodajemy drobno posiekane świeże zioła. Całość miksujemy. Podajemy z tostami z szynką i serem.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!