Zupa z groszku z tostami z serem i szynką
Zupa:
- 2 puszki Groszku Ekstradrobnego Bonduelki 212 ml
- pół cebuli
- 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
- 1–2 łyżki śmietany
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- świeże zioła do wyboru (najlepiej pasują mięta, bazylia lub koperek)
Tosty:
- chleb tostowy
- szynka
- ser żółty
- masło
Wypróbuj też inne przepisy
Przygotowanie:
W garnku na oliwie należy podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy groszek i bulion. Gotujemy przez ok. 5 minut. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Wedle uznania dodajemy drobno posiekane świeże zioła. Całość miksujemy. Podajemy z tostami z szynką i serem.