Trwa ładowanie...

Zupa z groszku z tostami z serem i szynką

Avatar placeholder
Patrycja Nowak 17.02.2016 12:00
Zupa z groszku z tostami z serem i szynką
Zupa z groszku z tostami z serem i szynką (Zdjęcie zupy z groszku / 123rf)

Zupa:

  • 2 puszki Groszku Ekstradrobnego Bonduelki 212 ml
  • pół cebuli
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 1–2 łyżki śmietany
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • świeże zioła do wyboru (najlepiej pasują mięta, bazylia lub koperek)

Tosty:

  • chleb tostowy
  • szynka
  • ser żółty
  • masło
Zobacz film: "Wysokie oceny za wszelką cenę"

Wypróbuj też inne przepisy

Przygotowanie:

W garnku na oliwie należy podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy groszek i bulion. Gotujemy przez ok. 5 minut. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Wedle uznania dodajemy drobno posiekane świeże zioła. Całość miksujemy. Podajemy z tostami z szynką i serem.

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze