Muffiny marchewkowe

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka startych migdałów (mąki migdałowej) lub mąki kokosowej
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 2 puszki Marchewki Ekstradrobnej Bonduelki 212 ml
  • 6 łyżek oleju
  • 0,5 szklanki mleka (krowiego, ryżowego lub koziego)
  • 1,5  łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

Wypróbuj też inne przepisy

Zobacz film: "Wysokie oceny za wszelką cenę"

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy, ciasto nakładamy do papilotek i pieczemy ok. 25 minut w 180°C. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze chwilę w piekarniku z uchylonymi drzwiami.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!