Trwa ładowanie...

Muffiny marchewkowe

Avatar placeholder
Patrycja Nowak 17.02.2016 11:59
Muffiny marchewkowe
Muffiny marchewkowe (Zdjęcie babeczek marchewkowych / 123rf)

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka startych migdałów (mąki migdałowej) lub mąki kokosowej
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 2 puszki Marchewki Ekstradrobnej Bonduelki 212 ml
  • 6 łyżek oleju
  • 0,5 szklanki mleka (krowiego, ryżowego lub koziego)
  • 1,5  łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

Wypróbuj też inne przepisy

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy, ciasto nakładamy do papilotek i pieczemy ok. 25 minut w 180°C. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze chwilę w piekarniku z uchylonymi drzwiami.

Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze