Sorbet marchewkowy

Składniki:

Zobacz film: "Jak możesz pomóc maluchowi odnaleźć się w nowym środowisku?"

  • 1 puszka Marchewki Ekstradrobnej Bonduelki 212 ml
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu lub syropu z agawy
  • mała drobno posiekana garść żurawiny (lub innych ulubionych bakalii)

Wypróbuj też inne przepisy

Przygotowanie:

Sorbet marchewkowy
Sorbet marchewkowy (Zdjęcie sorbetu / 123rf)

Odsączoną marchewkę miksujemy z jogurtem i miodem. Dodajemy żurawinę. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do plastikowego pojemnika i wkładamy na co najmniej 3–4 godziny do zamrażarki.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.