Frittata
Składniki:
- 1 puszka Groszku Ekstradrobnego Bonduelki 212 ml
- 2 szalotki
- 1 cukinia
- 2 plastry szynki
- 100 g sera typu feta
- 4 jajka
Wypróbuj też inne przepisy
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Drobno kroimy szalotki i wrzucamy je do miski. Dodajemy odsączony groszek. Na tarce, na dużych oczkach, ścieramy cukinię i dodajemy do miski. Szynkę kroimy na cienkie paski, a fetę w drobną kostkę i dodajemy do miski. Do osobnej miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem o dodajemy je do miski z resztą składników. Całość wlewamy do żaroodpornego naczynia, najlepiej okrągłego o szerokości ok.15 cm. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut albo aż jajko się zetnie.