Frittata

Składniki:

Zobacz film: "Dlaczego dziewczynki mają lepsze oceny w szkole?"

Wypróbuj też inne przepisy

Przygotowanie:

Frittata
Frittata (Zdjęcie frittaty / 123rf)

Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Drobno kroimy szalotki i wrzucamy je do miski. Dodajemy odsączony groszek. Na tarce, na dużych oczkach, ścieramy cukinię i dodajemy do miski. Szynkę kroimy na cienkie paski, a fetę w drobną kostkę i dodajemy do miski. Do osobnej miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem o dodajemy je do miski z resztą składników. Całość wlewamy do żaroodpornego naczynia, najlepiej okrągłego o szerokości ok.15 cm. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut albo aż jajko się zetnie.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.