2 z 7Jak uczynić zupę lekkostrawną i smaczną?
Jeszcze niedawno panowało przekonanie, że [będąc na diecie](http://fitness.wp.pl/19480,dlaczego-dieta-oxy-swieci-triumfy ?utm_source=parenting&utm_medium=article-links&utm_campaign=traffic-redirection) można jeść [zupy](http://gotuj-zdrowo.fitness.wp.pl/19317,zupa-krem-z-brokulow-i-sera-plesniowego ?utm_source=parenting&utm_medium=article-links&utm_campaign=traffic-redirection) przygotowane na lekkim wywrze warzywnym. Kremy warzywne, tak smaczne i pożywne, były w tej kwestii na cenzurowanym. Jak się jednak okazuje, wcale tak nie musi być. By uczynić zupę lekkostrawną, wystarczy dodać do niej odpowiednią kompozycję ziół. Warto sięgnąć po aromatyczny i stosunkowo ostry cząber. Pozwala uniknąć wzdęć, poprawia trawienie, a dodatkowo działa antybakteryjnie.