Wegetariański tatar z pomidorów, oliwek i mozzarelli - zobacz przepis (WIDEO)
Tatar nie musi być mięsny. Spróbuj naszej propozycji tatara z pomidorów i oliwek podawanego z mozzarellą. To na pewno lżejsza wersja popularnej potrawy z surowego mięsa. Potrzebne będą dojrzale pomidory, zielone oliwki, mozzarella, bazylia, śmietana i przyprawy. Proste, szybkie i jakie smaczne!
Przygotowanie tatara a’la capresse zajmie ci dosłownie chwilkę i jest banalnie proste. Wystarczy pokroić pomidora, oliwki i bazylię oraz połączyć je z oliwą z oliwek i doprawić. Mozzarellę trzeba zblendować ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem, a następnie odstawić na chwilę do lodówki. Gotowe! Krem z mozzarelli i śmietany układamy na tatarze z pomidorów i oliwek, a dla dekoracji kładziemy na wierzchu listek bazylii.