Wegetariański tatar z pomidorów, oliwek i mozzarelli - zobacz przepis (WIDEO)

Tatar nie musi być mięsny. Spróbuj naszej propozycji tatara z pomidorów i oliwek podawanego z mozzarellą. To na pewno lżejsza wersja popularnej potrawy z surowego mięsa. Potrzebne będą dojrzale pomidory, zielone oliwki, mozzarella, bazylia, śmietana i przyprawy. Proste, szybkie i jakie smaczne!

Przygotowanie tatara a’la capresse zajmie ci dosłownie chwilkę i jest banalnie proste. Wystarczy pokroić pomidora, oliwki i bazylię oraz połączyć je z oliwą z oliwek i doprawić. Mozzarellę trzeba zblendować ze śmietaną, przyprawić solą i pieprzem, a następnie odstawić na chwilę do lodówki. Gotowe! Krem z mozzarelli i śmietany układamy na tatarze z pomidorów i oliwek, a dla dekoracji kładziemy na wierzchu listek bazylii.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.