Przejdź na WP

Tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek (WIDEO)

Idealna do smarowania kanapek, jako dip do chipsów i dodatek do wielu przekąsek. Tapenada z czarnych oliwek to pasta, którą zawsze warto mieć w lodówce. Najlepiej smakuje oczywiście ta przygotowana własnoręcznie, dlatego zdradzamy prosty przepis na czarną pastę do zrobienia w kilka minut.

Potrzebny będzie oczywiście słoik czarnych oliwek, seler naciowy, ocet balsamiczny i oliwa z oliwek. W zasadzie jedyne, co musimy zrobić z tymi składnikami, to połączyć je w blenderze. I już - tapenada z czarnych oliwek gotowa.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.