Pomysł na przepyszną, kremową jajecznicę po francusku (WIDEO)
Każda mama na swój przepis na idealną jajecznicę. Taką, która zawsze wychodzi pyszna, która ma specjalnie dobrane dodatki i jest odpowiednio ścięta. Można ją przygotowywać na mleku, na masełku, z boczkiem, cebulką albo serem. Podawana ze świeżym szczypiorkiem i chrupiącym pieczywem jest najprostszym sposobem na pożywne śniadanie, który łatwo przygotować i zawsze wychodzi smaczne.
Co prawda wiele osób unika wprowadzania jajek do swojej codziennej diety z powodu obiegowych opinii na temat podnoszenia poziomu złego cholesterolu, ale jajecznica dostarcza organizmowi wielu witamin i mikroelementów, które są konieczne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji. Trzeba tylko pamiętać o tym, żeby żółtko jajek nie było zbyt ścięte, bowiem traci wówczas swoje cenne właściwości.
A może skusisz się na naszą propozycję kremowej jajecznicy po francusku? Jej sekretem są odpowiednie przyprawy i sposób przygotowania. Spróbuj, a przekonasz się, że zwykłą jajecznicę można przyrządzić tak, żeby była wyjątkowa.