Przystawki

Komentarze

Dyskusje na forum

Artykuły Przystawki
Przystawki

Przystawka po francusku

Przystawka po francusku

Quennelles są podawane w ramach przystawki oraz przekąski. Mają owalny, nieduży kształt i świetnie nadają się także jako dodatek do mięs.

Przystawki

Wegetariański pasztet

Wegetariański pasztet

Awokado, jeśli jest odpowiednio przyrządzone, jest wyjątkowo smacznym owocem. Miąższ awokado jest wyjątkowo oleisty i tłusty, a zarazem bardzo zdrowy.

Przystawki

Canele z bekonem

Canele z bekonem

Deser canele to jeden z najpopularniejszych przepisów francuskiej kuchni pochodzący z regionu Bordeaux. Są to małe ciasteczka o delikatnym i kremowym smaku oraz grubym i ciemnym cieście. Tradycyjne canele są pieczone w malutkich, wysokich foremkach.

Przystawki

Crottin z jabłkiem

Crottin z jabłkiem

Crottin to jeden z najbardziej popularnych we Francji rodzajów koziego sera. Pasuje do wielu potraw, zwłaszcza do mięs oraz do deserów.

Przystawki

Tarta z szynką

Tarta z szynką

Tarta to rodzaj wypieku, składającego się z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta oraz nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i słone (np. z warzywami, grzybami czy mięsem). Tarta jest jedną z najpopularniejszych potraw...

Przystawki

Frytki z awokado - zdrowsza alternatywa

Frytki z awokado - zdrowsza alternatywa

Frytki z awokado to świetny pomysł na zdrową przekąskę dla malucha i nie tylko. Ich przygotowanie zajmuje chwile i jest banalnie proste, a smakują naprawdę wyjątkowo. Zdrowy fast food?   Niestety większość dzieci przepada za jedzeniem typu fast food....

Przystawki

Letnie i pyszne przekąski dla dzieci

Letnie i pyszne przekąski dla dzieci

Kanapki - nuda, owoce - nuda, warzywa - nie chcę. Jak tu zadowolić małego niejadka? Zadanie nie jest proste, szczególnie latem, gdy dzieci nie chcą jeść żadnych posiłków - może jedynie lody. Nie samymi jednak mrożonymi słodyczami może żyć nasza pociecha....

Przystawki

Przystawka z bekonem

Przystawka z bekonem

Danie canele to jeden z najpopularniejszych przepisów francuskiej kuchni pochodzący z regionu Bordeaux. Są to małe ciasteczka o delikatnym i kremowym smaku oraz grubym i ciemnym cieście. Składniki: 270 g mąki, 2 g soli, 2 g cukru, 9 g proszku do pieczenia, 100...

Przystawki

Tamales - kukurydziana przekąska, która wzmocni twoje zdrowie

Tamales - kukurydziana przekąska, która wzmocni twoje zdrowie

Jest to jedno z najstarszych dań w Meksyku, a pochodzenie nazwy „tamales" zmienia się w zależności od tego, z kim się w tym państwie rozmawia. Po raz pierwszy danie pojawiło się 5-8 tys. lat temu. Jedli je już Aztekowie, którzy nadziewali je mięsem indyka,...