Śledź królewski z czerwonym pieprzem

Śledź jest jedną z najsmaczniejszych ryb. Podany w marynacie z czerwonego pieprzu nie tylko zachwyci naszych gości i domowników, ale i pięknie będzie wyglądał na stole.

Składniki:

Polecane wideo:

  • 6 filetów śledziowych,
  • 1/2 szklanki octu 10%,
  • 1 średnia cebula,
  • 1,5 szklanki wody,
  • 1 opakowanie Przyprawy Śledź Królewski z czerwonym pieprzem Kamis.

Sposób przygotowania:

Filety wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1 godzinę, pokroić na kawałki i ułożyć w słoiku. Przykryć pokrojoną w plasterki cebulą. Ocet i wodę wlać do garnka, dodać Przyprawę Śledź Królewski i zagotować. Zalać śledzie wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.

Wartość odżywcza 1 porcji (100 g):
Kalorie 156,33 kcal
--- ---
Białka 11,21 g
--- ---
Węglowodany 0,97 g
--- ---
Tłuszcze 8,6 g
--- ---
Błonnik 0,1 g
--- ---
Komentarze

DYSKUSJE NA FORUM

Artykuły Ryby i owoce morza
Ryby i owoce morza

Wietnamskie krewetki

Wietnamskie krewetki

Krewetki są bogate w białko i witaminy z grupy B. Poza tym zawierają selen, miedź, potas, magnez i fosfor. W 100 g produktu znajduje się poniżej 2% tłuszczu, a tym samym zawierają ok. 97 kilokalorii.

Ryby i owoce morza

Krewetkowa pasta

Krewetkowa pasta

Krewetki są doskonałym źródłem wielu niezbędnych składników odżywczych, np. witaminy B12, potrzebnej do tworzenia czerwonych krwinek oraz prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego.

Ryby i owoce morza

Rybne pulpety

Rybne pulpety

Mięso halibuta zawiera łatwo przyswajalne białko, potrzebne w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu kwasy omega-3 oraz niskokaloryczne tłuszcze.

Ryby i owoce morza

Łosoś z włoskim chlebem

Łosoś z włoskim chlebem

Chleb focaccia, użyty w podanym przepisie, to włoski chleb podawany do obiadu. Jest on zawsze płaski, prostokątny, z wydrążonymi dołkami po całej powierzchni oraz posypany ziołami. Idealnie komponuje się z potrawami z ryb.

Ryby i owoce morza

Te ryby warto jeść nie tylko od święta

Te ryby warto jeść nie tylko od święta

Ryby? Jemy je najczęściej zimą Ryby królują na polskich stołach zwłaszcza w grudniu. Wtedy kupujemy ich na potęgę. Króluje oczywiście karp (...) , ale sklepy rybne oferują dużo więcej gatunków. Przed zakupem warto przyjrzeć...

Ryby i owoce morza

Łosoś na ostro

Łosoś na ostro

Potrawa z łososiem to idealny i zdrowy pomysł na obiad.

Ryby i owoce morza

Rybne paluszki

Rybne paluszki

Ryby są źródłem wielu niezbędnych dla zdrowia składników - zawierają duże ilości witamin A i D, a także tych z grupy B. W skład ich mięsa wchodzą też minerały, takie jak potas, fosfor, wapń, magnez i sód.

Ryby i owoce morza

Tuńczyk w krokietach

Tuńczyk w krokietach

Ryby to przebogate źródło wysokowartościowego białka i witamin. To także korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe omega-3. Spożywanie ryb skutecznie chroni przed chorobą wieńcową i zawałem serca.

Ryby i owoce morza

Paluszki rybne

Paluszki rybne

Ryby warto jeść przynajmniej z jednego powodu. Są one bogatym źródłem pełnowartościowego białka. Ryby są również źródłem innych niezbędnych (...) łyżeczka soli, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 1/4 szklanki oleju. Przygotowanie: Filety...

Ryby i owoce morza

Krokiety z tuńczyka

Krokiety z tuńczyka

Ryby zawierają wiele korzystnych dla organizmu wartości odżywczych. Doskonale zaspokajają zapotrzebowanie na białko i witaminy. Co więcej, są bogatym (...) Tłuszcze 9,09 g Błonnik 1,8 g Komentarz: Spożywanie...