Artykuł zweryfikowany przez eksperta:
Mgr inż. Marcelina Szulżycka
3 z 10Suszone daktyle
Suszone owoce są doskonałą alternatywą dla słodyczy. Daktyle zawierają dobrze przyswajalny błonnik, który pomaga utrzymać prawidłowy poziom insuliny oraz usprawnia działanie jelit. Zacznij słodzić nimi koktajle dziecka, dodawaj do ciast i ciasteczek, a unikniesz konieczności dosypywania do potraw cukru. Dzieci mogą jeść suszone daktyle już od 8 miesiąca życia.
Znajdziesz w nich takie cenne witaminy, składniki mineralne i odżywcze: karoteny, białka, tłuszcze, witaminy A, PP, E i C oraz te z grupy B, a także wapń, żelazo, potas, magnez oraz fosfor. Spożywanie daktyli pomaga dzieciom w zaparciach, chroni przed infekcjami i jest naturalnym lekarstwem na kaszel i katar.
Na następnym sladzie zobaczysz WIDEO