Kurczak w sosie prowansalskim

To idealna propozycja dla wielbicieli kurczaka, którzy niekoniecznie lubią spędzać w kuchni długie godziny. Aromatyczny kurczak w sosie rodem z Prowansji – krainy słynącej w najlepsze zioła – tymianek, bazylię, rozmaryn, oregano, miętę pieprzową i wiele innych, z pewnością zadowoli najbardziej wymagające podniebienia!

Składniki (na 4 porcje):

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 200 ml śmietanki UHT 18%
  • 1 opakowanie przyprawy Kurczak w sosie prowansalskim
  • 3 łyżki oleju,

Zobacz film: "Kuchnia dla zajętych. Błyskawiczne zdrowe dania w 15 min"

Sposób przygotowania:

Mięso pokrój na małe kawałki i podsmażaj na gorącym oleju przez 5 minut. Zawartość opakowania wymieszaj ze śmietanką i 100 ml wody, a następnie dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.

Wartość odżywcza 1 porcji ( 100 g):
Kalorie 184,82 kcal
Białka 14,81 g
Węglowodany 2,14 g
Tłuszcze 12,9 g
Błonnik 0,2 g

Smacznego!

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!