Przejdź na WP

Co szkodzi bardziej niż cukier? (WIDEO)

Nie wszystkie produkty znajdujące się w naszej kuchni są zdrowe. Wiele z nich zawiera składniki, które jedzone w nadmiarze zwiększają ryzyko poważnych chorób. Cukrzyca, miażdżyca, nadciśnienie to schorzenia rozwijające się właśnie na skutek niezdrowej diety.

Szkodzi nie tylko cukier. Wysokoprzetworzona żywność jest doskonałym źródłem konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, soli, a także niezdrowych tłuszczów trans. Spożywana regularnie będzie powoli, ale systematycznie wyniszczać nasze całe ciało.

Wiele konserwantów podrażnia śledzionę, żołądek, jelita. Powoduje nadpobudliwość, wahania nastrojów, problemy z zasypianiem. Są wśród nich również takie, którym zarzuca się kancerogenne i mutagenne właściwości.

Takie produkty nie są też odpowiednim jedzeniem dla dzieci. Sztuczne dodatki mogą bowiem negatywnie wpływać na rozwój mózgu. Dlatego tym bardziej powinny raz na zawsze zniknąć z twojej kuchni. O jakie produkty chodzi?

Jeśli chcesz się dowiedzieć - koniecznie obejrzyj nasze WIDEO.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.

Rekomendowane przez naszych ekspertów

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.