Włoska parmigiana w niecodziennym wydaniu - zobacz przepis (WIDEO)

Lato to najlepszy okres do wykorzystywania dobrodziejstw natury i gotowania potraw na bazie świeżych, sezonowych warzyw i ziół. Przykładem takiej potrawy jest polska adaptacja parmigiany, która jest tradycyjnym daniem włoskiej kuchni. Przepis na danie alla parmigiana z cukinii i bakłażana zaprezentuje kucharz Artur Bartnik z restauracji Al Capone.

Alla parmigiana z jego przepisu jest świetnym daniem na gorące dni, ponieważ z powodzeniem można ją podawać na zimno, a jedyna obróbka termiczna potrzebna do jej wykonania do podsmażenie cukinii i bakłażana.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.