Tajskie zielone curry (WIDEO)

Curry to zarówno orientalna przyprawa, jak i gęsty, aromatyczny sos, który stanowi bazę do przygotowania pysznej potrawy. Curry można przyrządzać w wersji wegetariańskiej (a nawet wegańskiej) albo z mięsem. Świetnie smakuje także tajskie, zielone curry z naszego przepisu.

Wyśmienicie komponują się ze sobą smaki cukinii, bakłażana i trawy cytrynowej, a orientalnego charakteru nadają daniu także mleko kokosowe, sezam i sos rybny. Spróbuj i przekonaj się sama.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.