Sekret idealnego rosołu zdradza szef kuchni - zobacz przepis (WIDEO)

Jaki jest sekret idealnego rosołu? Oczywiście dobrej jakości mięso, świeża włoszczyzna, szczypta lubczyku i natka pietruszki. Ale czy wiesz, że rosół nabierze wyjątkowego smaku, jeśli dodasz do niego odrobinę szafranu i dorzucić garść grzybów? Dzięki temu nie będą ci potrzebne kostki rosołowe i inne wzmacniacze smaku.

Wbrew powszechnemu przekonaniu nie należy usuwać z powierzchni rosołu szumowin. O tych i innych sekretach idealnego rosołu opowiada szef kuchni Adam Kowalczyk z restauracji Stara Kamienica. Zobacz nasz materiał, zanim zaczniesz przygotowywać niedzielny obiad.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.