Jak ugotować idealny makaron? (WIDEO)

Dania z makaronem zawsze są dość proste i szybkie do zrobienia a przy tym pożywne. To dodatki decydują o tym, jak zdrowe będzie nasze danie, jednak makaron, a raczej sposób jego gotowania, decyduje o smaku. Jak więc zrobić makaron idealny na miarę pięciogwiazdkowej restauracji? Zdradzi nam to Piotr Ceranowicz, ekspert kulinarny. Przede wszystkim ważne są proporcje wody do makaronu. Zazwyczaj to 100 gram makaronu na 2 litry wody. Zasad tych jest jednak znacznie więcej niż byśmy przypuszczali. Zachęcam więc do obejrzenia materiału.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.