Antrykot z tymiankiem i rozmarynem - zobacz przepis (WIDEO)

Kotlety z antrykotu wołowego pachnące ziołami to pomysł na wykwintny obiad. Będziemy potrzebować tymianku, rozmarynu i dwóch solidnych kawałków antrykotu wołowego z kością. Dzięki naszemu przepisowi wideo, dowiesz się, jak krok po kroku przygotować to znakomite danie.

Mięso musimy odpowiednio doprawić solą i pieprzem, owinąć mocno ziołami: jeden kotlet tymiankiem, a drugi rozmarynem. Następnie nacieramy mięso oliwą z oliwek i smażymy na patelni z rusztem. Pachnące ziołami kotlety z antrykotu powinny być średnio wysmażone, więc wystarczy im po cztery minuty smażenia z każdej strony.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.