Kuchnia

Komentarze

DYSKUSJE NA FORUM

Artykuły Kuchnia
Kuchnia

Które owoce jagodowe są najzdrowsze?

Które owoce jagodowe są najzdrowsze?

Dobroczynny wpływ owoców jagodowych na organizm człowieka Zarówno świeże, jak i mrożone owoce jagodowe stanowią źródło cennych dla naszego organizmu składników. Mogą one spowalniać procesy starzenia, zwiększać odporność organizmu na działanie drobnoustrojów...

Kuchnia

Orzechy najzdrowsze dla ciebie

Orzechy najzdrowsze dla ciebie

Czy orzechy są zdrowe? Orzechy są bogate w zdrowe kwasy tłuszczowe, minerały oraz witaminy. Mogą one wywierać korzystny wpływ na organizm człowieka. Niemniej jednak, ze względu na wysoką kaloryczność powinny one być spożywane w ograniczonej ilości. Poznaj...

Kuchnia

Wszystko co powinnaś wiedzieć o soi

Wszystko co powinnaś wiedzieć o soi

Soja to główny składnik we współczesnej hodowli zwierząt Kukurydza i soja to znaczne i niedrogie źródło białka w paszy dla zwierząt. Bez soi hodowla na masową skalę nie byłaby możliwa (zwłaszcza jeśli chodzi o kurczaki, indyki czy świnie). Soja działa...

Kuchnia

Zmień te składniki, a twoje potrawy będą zdrowsze!

Zmień te składniki, a twoje potrawy będą zdrowsze!

Płatki owsiane zamiast bułki tartej By płatki owsiane przypominały swoją spoistością bułkę tartą, rozdrobnij je za pomocą blendera lub robota kuchennego. Możesz używać ich jako zamiennika do wszystkich przepisów, w których znajduje się bułka tarta. Papryka...

Kuchnia

Co jeść, żeby mieć zdrowe i białe zęby?

Co jeść, żeby mieć zdrowe i białe zęby?

Zadbaj o piękny uśmiech! Olśniewający i śnieżnobiały uśmiech to marzenie wielu z nas. Nic dziwnego - podnosi atrakcyjność i przyciąga spojrzenie. Często sprawia, że czujemy się bardziej pewni siebie i mamy lepsze samopoczucie. Czy jednak wystarczą regularne...

Kuchnia

9 zdrowych zamienników codziennych produktów

9 zdrowych zamienników codziennych produktów

Nasiona Chia Nasiona Chia można stosować zamiast jajek. Kuchenna matematyka prowadzi do ustalenia wzoru, gdzie jedna łyżka nasion wymieszana z trzema łyżkami wody równa się jednemu jajku. By powyższe zdanie było prawdziwe, należy po wymieszaniu odczekać...

Kuchnia

Dowiedz się co zrobić, aby twoje ulubione potrawy były zdrowsze

Dowiedz się co zrobić, aby twoje ulubione potrawy były zdrowsze

Przyrządzaj sosy bez śmietany Do przyrządzenia sosu zamiast tłustej śmietany możesz użyć niskotłuszczowego mleka, zagęszczonego mąką - 1 kubek na 4 łyżeczki. Podgrzewaj sos na średnim ogniu, aż pojawią się na nim grube pęcherzyki. Wybierz lepszy tłuszcz...

Kuchnia

Olej z orzechów laskowych: właściwości i zastosowanie

Olej z orzechów laskowych: właściwości i zastosowanie

Komu poleca się olej z orzechów laskowych? Olej z orzechów laskowych to coraz częściej wybierany przez zwolenników medycyny naturalnej produkt. Ma wiele właściwości cennych dla zdrowia i stanu naszej skóry. Wspomaga organizm w walce z infekcjami. A co...

Kuchnia

Śliwki suszone - właściwości zdrowotne

Śliwki suszone - właściwości zdrowotne

Śliwki suszone - lepsze niż świeże Dodajemy je do kompotu z suszu, czasem zjadamy przy problemach z trawieniem. Śliwki suszone - pełne antyoksydantów, witamin i innych składników odżywczych. Co ciekawe - innych od tych, które znajdziemy w śliwkach świeżych....