Zapraszamy na ekowycieczkę
Ciekawi cię, skąd pochodzą ekoprodukty nabiałowe? Zapraszamy na krótką wyprawę, podczas której poznasz źródło ich wyjątkowego naturalnego smaku.
Nasza wycieczka zaczyna się w małych ekologicznych gospodarstwach. To właśnie tu hoduje się krowy dające najlepsze mleko, bogate w pełnowartościowe białko i cenne składniki odżywcze. Aby uzyskać ekocertyfikat, farmerzy muszą przejść długotrwały proces certyfikacji – zgodnie ze ściśle określonymi zasadami europejskiego rolnictwa ekologicznego. Krowy muszą być karmione naturalnymi paszami i korzystać z wybiegu. Nie ma tu oczywiście miejsca na GMO, bo przecież natury nie potrzeba poprawiać.
Idziemy krok dalej. Naturalne ekologiczne mleko trafia do renomowanych producentów, którzy pieczołowicie wyrabiają z nich ekonabiał. Taki produkt wyróżnia się prostym składem, bez zbędnych dodatków.
Świadomi konsumenci wiedzą, że im mniej składników, tym lepiej. To naturalne, że z dobrego składnika powstają doskonałe ekoprodukty, takie jak: Kefir EKO, Maślanka naturalna EKO, Mleko świeże EKO, Mleko odtłuszczone EKO oraz Śmietanka EKO. Każdy z nich stanowi cenne uzupełnienie codziennej diety całej rodziny ze względu na unikalne właściwości prozdrowotne oraz wyśmienity smak.
Teraz pora na wizytę w sklepie, gdzie odnajdziemy ekologiczne produkty. Naszym drogowskazem będzie symbol rolnictwa ekologicznego obowiązujący na terenie Unii Europejskiej. Wkładając do koszyka produkt oznaczony charakterystycznym listkiem, masz pewność ekologicznego pochodzenia i najwyższej jakości nabiału. To nie tylko dobry wybór dla ciebie i bliskich, ale też wsparcie ekologicznych producentów i ważny krok na rzecz ochrony całego środowiska naturalnego.