Przejdź na WP

Resztki, które warto wykorzystać w kuchni (WIDEO)

Polacy wyrzucają bardzo dużo jedzenia. Wynika to również z tego, że większość z nas wyrzuca resztki jedzenia do kosza. Tymczasem każda zaradna gospodyni wie, że warzywa warto wykorzystać w kuchni w całości. Ponadto resztki z obiadu można później zużyć na wiele sposobów w nowych daniach. Dzięki temu ograniczymy wyrzucanie żywności do minimum. W naszym materiale dowiesz się m.in. do czego wykorzystać wodę z ogórków, po gotowaniu ryży i makaronu oraz jak wykorzystać obierki z ziemniaków i skórki z cytryny.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.