Choroby, których ryzyko może zwiększać częste spożywanie aspartamu (WIDEO)

Aspartam, ukrywający się pod kodem E951, to związek chemiczny, który jest używany jako środek słodzący. Został wynaleziony przypadkowo w 1956 roku. Jego twórca odkrył go podczas pracy nad lekiem na wrzody żołądka i od tego czasu, jest dodawany do wielu produktów, które na etykiecie mają napis ''light'' [lajt]. Rekompensuje się nim brak cukru lub tłuszczu. Czy jest bezpieczny?

To również może cię zainteresować:

Zobacz także:

Uzupełnij ankietę dla rodziców

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.