Trwa ładowanie...

Blender próżniowy Philips – sposób na zachowanie wartości odżywczych w sokach i potrawach

Avatar placeholder
25.11.2021 13:37
Materiał sponsorowany przez
(Philips)

Blender próżniowy Philips to rewolucyjne urządzenie, które sprawia, że przygotowywane potrawy zachowują wartości odżywcze i są dłużej świeże niż te same potrawy, przyrządzone przy użyciu tradycyjnego blendera. Na czym opiera się działanie technologii próżniowej? Dlaczego warto korzystać z blendera próżniowego?

Jak działa blender próżniowy Philips?

Blender próżniowy działa podobnie jak klasyczny blender kielichowy. Jednak obydwa urządzenia odróżnia jeden, drobny detal, który ma kluczowe znaczenie, jeśli chodzi o sposób przygotowywania potraw, a także ich późniejszy smak i wygląd. Chodzi oczywiście o technologię próżniową. To właśnie ona chroni poddane obróbce produkty przed utlenieniem. W jaki sposób działa blender próżniowy Philips? Urządzenie, przed rozpoczęciem blendowania, wysysa tlen, który znajduje się w kielichu. Później już rozpoczyna się tradycyjne blendowanie, tyle, że bez udziału tlenu.

Świeżość na dłużej dzięki technologii próżniowej

Używanie blendera próżniowego ma wiele zalet. Jedną z nich jest to, że przygotowywane przy użyciu tego urządzenia koktajle i zupy, zachowują świeżość na dłużej. Jak to możliwe? Wszystko dzięki zablokowaniu procesu utleniania produktów. Pozbycie się tlenu z kielicha automatycznie blokuje rozwój różnego rodzaju bakterii i drobnoustrojów, który może się odbyć jedynie przy udziale tlenu. To właśnie dzięki temu, zupy, koktajle i inne dania zachowują swój wyjątkowy smak na dłużej i zdecydowanie wolniej się psują. Takie potrawy można zjeść od razu lub przechować na później, nie obawiając się przy tym, że utracą swoje walory smakowe.

Jak zachować wartości odżywcze w potrawach?

Dłuższa świeżość potraw to nie jedyny profit wynikający z używania blendera próżniowego Philips. Dzięki wykorzystaniu technologii próżniowej, przygotowane koktajle i zupy zachowują o wiele więcej składników odżywczych niż te same potrawy, przyrządzone w tradycyjny sposób. Ponownie wszystko jest możliwe dzięki zablokowaniu dostępu powietrza do kielicha. Potrawa z warzyw lub owoców przygotowana w blenderze kielichowym Philips może mieć aż do 60% więcej przeciwutleniaczy i aż 3 razy więcej witaminy C niż ta sama potrawa, przygotowana w klasycznym blenderze. Co więcej, danie jest o wiele bardziej smakowite, bo nie traci swojego naturalnego koloru i zapachu.

Materiał sponsorowany przez
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze