"Skrzat gotuje bez laktozy" Barbary Barszcz i Marty Barszcz
Badania pokazują, że około 70% ludzi na świecie cierpi na dolegliwości związane z nietolerancją laktozy. W Polsce zjawisko to dotyczy około 1,5% dzieci oraz 25% dorosłych. Wydawnictwo Skrzat przygotowało wyjątkową książkę kucharską jako pierwszą z serii Klub Kucharzy Wyjątkowych dla dzieci i ich rodziców, którzy nie mogą pozwolić sobie na laktozę w swojej diecie.
„Skrzat gotuje bez laktozy” Barbary Barszcz i Marty Barszcz to zbiór 52 przepisów na smakowite dania i desery, na które mogą pozwolić sobie nawet osoby z nietolerancją laktozy. Zabawny sposób wykonania, piękna i przejrzysta grafika sprawiają, że przygotowywanie posiłków stanie się przyjemnością zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci, które przecież idealnie radzą sobie jako pomocnicy, a nawet twórcy dań. Każdy przepis opatrzony jest dodatkowo stopniem trudności, liczbą porcji oraz czasem, który należy poświęcić na przygotowanie przysmaku.