3 z 5Okłady z czerwonej kapusty pekińskiej
Podobnie jak białą lub czerwoną kapustę tak czerwoną kapustę pekińską możemy wykorzystać do przygotowania ciepłego okładu o pozytywnym wpływie na zdrowie.
Wystarczy rozbić kilka liści tłuczkiem, a następnie rozłożyć je na kaloryferze, pozostawiając na kilka minut. Kiedy będą ciepłe, przykładamy je do obolałego miejsca. Obwiązujemy liście bandażem i pozostawiamy na ciele na kwadrans (lub do momentu, aż stracą ciepło).
Okład z kapusty pekińskiej sprawdzi się u osób borykających się z bólami reumatycznymi i neurologicznymi. Możemy go zastosować nawet w przypadku zwichnięcia. Kurację z wykorzystaniem liści tej kapusty można powtarzać wielokrotnie.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO na temat rodzajów i właściwości kapusty
Zobacz też: Zalecana dzienna dawka to jedna łyżeczka. Wzmacnia odporność organizmu