Jak odróżnić łososia dzikiego od hodowlanego?
1 z 5Dlaczego warto jeść łososia?
Wartości mięsa łososia są nie do podważenia. Już 100 g zawiera 20 g białka i 2 g niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Jest źródłem potasu, magnezu, witamin z grupy B.
Dzięki wszystkim tym składnikom mięso łososia wpływa na poprawę odporności organizmu, wykazuje właściwości przeciwzapalne, działa wspomagająco na układ nerwowy, redukuje stres czy ryzyko chorób nowotworowych, obniża poziomu złego cholesterolu.
Przy zakupie łososia, warto zwrócić uwagę na mięso. Poznamy po nim m.in. to czy ryba pochodzi z hodowli, czy z łowisk naturalnych.
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz także: Internautki skrytykowały nowe zdjęcie Siwiec z dzieckiem. Modelka szybko się odgryzła