Kuchnia

Komentarze

DYSKUSJE NA FORUM

Artykuły Kuchnia
Kuchnia

Wszystko co powinnaś wiedzieć o soi

Wszystko co powinnaś wiedzieć o soi

Soja to główny składnik we współczesnej hodowli zwierząt Kukurydza i soja to znaczne i niedrogie źródło białka w paszy dla zwierząt. Bez soi hodowla na masową skalę nie byłaby możliwa (zwłaszcza jeśli chodzi o kurczaki, indyki czy świnie). Soja działa...

Kuchnia

9 zdrowych zamienników codziennych produktów

9 zdrowych zamienników codziennych produktów

Nasiona Chia Nasiona Chia można stosować zamiast jajek. Kuchenna matematyka prowadzi do ustalenia wzoru, gdzie jedna łyżka nasion wymieszana z trzema łyżkami wody równa się jednemu jajku. By powyższe zdanie było prawdziwe, należy po wymieszaniu odczekać...

Kuchnia

Dowiedz się co zrobić, aby twoje ulubione potrawy były zdrowsze

Dowiedz się co zrobić, aby twoje ulubione potrawy były zdrowsze

Przyrządzaj sosy bez śmietany Do przyrządzenia sosu zamiast tłustej śmietany możesz użyć niskotłuszczowego mleka, zagęszczonego mąką - 1 kubek na 4 łyżeczki. Podgrzewaj sos na średnim ogniu, aż pojawią się na nim grube pęcherzyki. Wybierz lepszy tłuszcz...

Kuchnia

Olej z orzechów laskowych: właściwości i zastosowanie

Olej z orzechów laskowych: właściwości i zastosowanie

Komu poleca się olej z orzechów laskowych? Olej z orzechów laskowych to coraz częściej wybierany przez zwolenników medycyny naturalnej produkt. Ma wiele właściwości cennych dla zdrowia i stanu naszej skóry. Wspomaga organizm w walce z infekcjami. A co...

Kuchnia

Śliwki suszone - właściwości zdrowotne

Śliwki suszone - właściwości zdrowotne

Śliwki suszone - lepsze niż świeże Dodajemy je do kompotu z suszu, czasem zjadamy przy problemach z trawieniem. Śliwki suszone - pełne antyoksydantów, witamin i innych składników odżywczych. Co ciekawe - innych od tych, które znajdziemy w śliwkach świeżych....

Kuchnia

10 zdrowych (i tanich!) produktów

10 zdrowych (i tanich!) produktów

Jedz zdrowo i tanio Nie musisz wydawać kroci na zdrowe jedzenie! Sprawdź, które produkty nie zrujnują twojego budżetu, a jednocześnie zapewnią organizmowi wszystkie potrzebne składniki odżywcze. Owsianka Owsianka jest jednym z najtańszych sposobów na...

Kuchnia

7 powodów, dla których warto jeść jajka

7 powodów, dla których warto jeść jajka

Jajka są zdrowe? To zaskakujące, ale z biegiem lat zmieniło się nasze postrzeganie jajek. Jeszcze kilka lat temu twierdzono, że są one niekorzystne dla zdrowia, gdyż przyczyniają się do podwyższenia poziomu cholesterolu we krwi. Najnowsze badania naukowe...

Kuchnia

Najzdrowsze owoce cytrusowe, które powinieneś jeść zimą

Najzdrowsze owoce cytrusowe, które powinieneś jeść zimą

Owoce cytrusowe Soczyste, bardzo smaczne i o wielu właściwościach zdrowotnych - takie są owoce cytrusowe. Cytryny, grejpfruty czy pomarańcze jemy w ich naturalnej postaci, ale także w sokach czy w potrawach, którym nadają charakterystyczny zapach i smak....

Kuchnia

Zobacz, których produktów najlepiej unikać

Zobacz, których produktów najlepiej unikać

Aspartam Istnieje około 10 000 udokumentowanych przypadków ostrych reakcji na aspartam. Podejrzewa się jego związek z migreną, pogorszeniem wzroku, depresją i rakiem mózgu. W związku z tym unikajcie sztucznych słodzików. Puszkowane jedzenie Puszkowane...

Kuchnia

9 problemów zdrowotnych, które rozwiąże jedzenie

9 problemów zdrowotnych, które rozwiąże jedzenie

Jedzenie może mieć wpływ na twoje zdrowie Ból głowy, niestrawność, katar - przy drobnych dolegliwość często od razu sięgamy po farmaceutyki. Tymczasem okazuje się, że tego typu objawy z powodzeniem likwidują konkretne produkty żywnościowe. Zanim więc...