5 oznak, że jesz za mało węglowodanów. Przez to nie możesz schudnąć
1 z 7Węglowodany nie takie złe jak je malują
Osoby dbające o sylwetkę starają się wykluczyć ze swojej diety nadmiar węglowodanów, często eliminując je prawie całkowicie.
Według australijskiej dietetyczki Susie Burell dieta zbyt uboga w węglowodany może mieć niepożądane skutki dla organizmu.
Węglowodany dzielą się ze względu na budowę na proste i złożone oraz ze względu na stopień przyswajalności na przyswajalne i nieprzyswajalne.
Węglowodany przyswajalne są głównym źródłem energii dla człowieka. W diecie zawierającej ok. 2000 kcal powinno znaleźć się ok 300 g węglowodanów.
Co się dzieje w naszym organizmie, jeśli dostarczamy mu za mało tego składnika?
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz też: Podczas picia wody wielu z nas popełnia ten błąd