Pozbądź się moli spożywczych z domu. Potrzeba konsekwencji
1 z 6Skrzydlate szkodniki
Mól spożywczy to potoczna nazwa omacnicy spichrzanki, ćmy z rodziny omacnicowatych.
Larwy moli bytują w suchych produktach spożywczych, takich jak mąka, cukier, kasza, ryż, herbata.
Zanieczyszczają naszą żywność. Samice składają jednorazowo od 100 do 400 jajeczek, mole więc bardzo szybko się rozprzestrzeniają. Larwy są w stanie przegryźć opakowanie produktu, żeby dostać się do jego środka.
Najczęściej w naszym domu pojawiają się za sprawą zanieczyszczonego produktu, który kupiliśmy w sklepie. Dorosłe owady mogą przylecieć przez okno lub kratkę wentylacyjną.
Walka z tymi szkodnikami jest uciążliwa i wymaga konsekwencji, ale warto ją podjąć. Zanieczyszczone przez larwy jedzenie nie nadaje się do spożycia.
Jak pozbyć się moli spożywczych? Zobacz galerię
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO
Zobacz też: Naturalne i tanie sposoby na ugryzienia meszek. Przyniosą natychmiastową ulgę