Kuchnia

Komentarze

DYSKUSJE NA FORUM

Artykuły Kuchnia
Kuchnia

Zdrowe produkty, które mogą być trujące

Zdrowe produkty, które mogą być trujące

Rabarbar Łodyga rabarbaru jest źródłem korzystnych dla zdrowia składników. Jednak jego korzenie i liście zawierają toksyny, które mogą powodować nudności, wymioty i osłabienie. Objawy występują nawet po zjedzeniu niewielkiej ilości tych części rośliny....

Kuchnia

Czym zastąpić sól?

Czym zastąpić sól?

Europy, a ich kuchnia słynie z dobroczynnego wpływu na układ pokarmowy czy sercowo-naczyniowy. Cudowny aromat oregano i bazylii idealnie komponuje (...) tylko do słodkich dań typu owsianka, szarlotka, pieczone jabłko oraz ryż. Nic bardziej...

Kuchnia

Nie zaczynaj dnia od takiego śniadania!

Nie zaczynaj dnia od takiego śniadania!

Sok owocowy Wiele osób niespożywających śniadań rano sięga po szklankę soku owocowego. Tymczasem ten napój, choć uważany jest za zdrowy, zawiera mnóstwo cukru i węglowodanów, jeśli pochodzi z kartonu. Zdrową alternatywą jest za to wyciskanie soku ze świeżych...

Kuchnia

Te produkty możesz jeść nawet po upływie terminu ważności

Te produkty możesz jeść nawet po upływie terminu ważności

Chleb Chleb możemy jeść bez obaw nawet jeśli upłynął jego termin ważności. Musimy się jedynie upewnić, czy nie ma na nim śladów pleśni. J****eśli pieczywo jest czerstwe lub wydaje nam się już nieświeże, możemy je wykorzystać do zrobienia grzanek lub tostów. Można...

Kuchnia

Poznaj korzyści z jedzenia marchewki

Poznaj korzyści z jedzenia marchewki

Marchewka na zdrowie Marchewka stanowi doskonały dodatek do wielu dań - urozmaica ich walory smakowe, a także ze względu na swoją intensywną barwę nadaje potrawom atrakcyjny wygląd. Co więcej, można ją przyrządzić zarówno na surowo, jak i na miękko. Warto...

Kuchnia

5 egzotycznych sposobów na walkę z przeziębieniem

5 egzotycznych sposobów na walkę z przeziębieniem

Nie tylko mleko, czosnek i miód Mleko z masłem, syrop z cebuli lub kanapki z czosnkiem. Polacy mają wiele sprawdzonych, naturalnych sposobów na wzmacnianie odporności zimą. Wiele z nich to receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. Podobnie jest...

Kuchnia

9 produktów, których nie jadamy, a powinniśmy

9 produktów, których nie jadamy, a powinniśmy

Resztki jedzenia - czy aby na pewno? Za każdym razem, kiedy wyrzucasz głowę krewetki lub skórkę banana, pozbawiasz się niezwykle zdrowych składników odżywczych. Zobacz, jak włączyć te składniki do swojej diety, aby optymalnie się odżywiać. Skórka kiwi...

Kuchnia

Wypróbuj 11 przepisów na dania bogate w wapń

Wypróbuj 11 przepisów na dania bogate w wapń

Grillowane sardynki z sosem aioli Sardynki są małe, jednak to giganty, jeśli chodzi o wapń, tłuszcze przyjazne sercu oraz intensywny smak. Wypróbuj świeże sardynki przyrządzone na grillu, które będą pyszną wędzoną przystawką. Do tego przygotuj sos aioli,...

Kuchnia

Sprawdzone zdrowotne właściwości octu jabłkowego

Sprawdzone zdrowotne właściwości octu jabłkowego

Zdrowy ocet jabłkowy Ocet jabłkowy to składnik obecny w gospodarstwach domowych od wielu lat. W czasach starożytnych był on z powodzeniem wykorzystywany do leczenia wielu problemów zdrowotnych. Poznaj cenne dla zdrowia właściwości octu jabłkowego. Jest...