Trwa ładowanie...

Zupa z awokado

Avatar placeholder
16.03.2017 16:32
Zupa z awokado
Zupa z awokado (Zdjęcie autorstwa Tima Samoffa / CC BY-ND 2.0)

Lekka i oryginalna a zarazem prosta do przygotowania zupa z awokado dla 4-6 osób. Czas przygotowania to tylko 40 minut.

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka,
  • 4 avocado,
  • 100 g ziaren kukurydzy,
  • 1 cebula,
  • 3 pomidory,
  • świeża kolendra,
  • 2 papryki,
  • 4 łyżki oleju,
  • 4 łyżki Przyprawy kuchni meksykańskiej Kamis,
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej,
  • 0,5 łyżeczki chilli,
  • sól morska w młynku.

Sposób przygotowania:

Zobacz film: "Cyfrowe drogowskazy ze Stacją Galaxy i Samsung: część 2"

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać namoczoną kukurydzę, zalać bulionem i gotować ok. 30 minut. Pomidory i jedno avocado pokroić i dodać do zupy. Pozostałe 3 avocado zmiksować z niewielką ilością bulionu, wlać pod koniec gotowania i dodać posiekaną kolendrę.

Kurczaka pokroić w paski, oprószyć Przyprawą kuchni meksykańskiej, obsmażyć, podawać z zupą. Potrawy z awokado są smaczne i zdrowe.

Wartość odżywcza jednej porcji (100 g):
Kalorie222,48 kcal
Białka19,78 g
Węglowodany7,48 g
Tłuszcze13,5 g
Błonnik2,7 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze