Artykuł zweryfikowany przez eksperta:
Mgr Katarzyna Bilnik-Barańska
4 z 8Styropianowe pojemniki na jedzenie
Niemalże każdemu rodzicowi, choć zapewne dba o swoje dziecko najlepiej jak potrafi, przydarzyło się kiedyś podać malcowi potrawę typu fast-food lub inną, ale pochodzącą z kateringu. Takie dania najczęściej otrzymujemy w styropianowych pudełkach i jeśli są już chłodne, wstawiamy do mikrofali. Po chwili wyjmujemy i podajemy.
Pamiętajmy, że te opakowania i ich zawartość po podgrzaniu są ekstremalnie gorące. Jest to przyczyną poparzeń, zarówno dzieci kilkuletnich, a w niektórych przypadkach również niemowląt. Jeśli podajesz dziecku jedzenie z kateringu lub odgrzewane w mikrofali, przełóż je na talerz i wystudź. Pośpiech nie jest dobrym doradcą.
Sprawdź również: Wybierz najlepsze imię dla dziecka w pięciu prostych krokach