Śledź królewski z czerwonym pieprzem
Śledź jest jedną z najsmaczniejszych ryb. Podany w marynacie z czerwonego pieprzu nie tylko zachwyci naszych gości i domowników, ale i pięknie będzie wyglądał na stole.
Składniki:
- 6 filetów śledziowych,
- 1/2 szklanki octu 10%,
- 1 średnia cebula,
- 1,5 szklanki wody,
- 1 opakowanie Przyprawy Śledź Królewski z czerwonym pieprzem Kamis.
Sposób przygotowania:
Filety wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1 godzinę, pokroić na kawałki i ułożyć w słoiku. Przykryć pokrojoną w plasterki cebulą. Ocet i wodę wlać do garnka, dodać Przyprawę Śledź Królewski i zagotować. Zalać śledzie wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Wartość odżywcza 1 porcji (100 g): | |
---|---|
Kalorie | 156,33 kcal |
Białka | 11,21 g |
Węglowodany | 0,97 g |
Tłuszcze | 8,6 g |
Błonnik | 0,1 g |