Trwa ładowanie...

Śledź królewski z czerwonym pieprzem

Avatar placeholder
Patrycja Nowak 16.03.2017 17:03
 Śledź królewski z czerwonym pieprzem
Śledź królewski z czerwonym pieprzem (Zdjęcie autorstwa Cayobo / -SA 2.0)

Śledź jest jedną z najsmaczniejszych ryb. Podany w marynacie z czerwonego pieprzu nie tylko zachwyci naszych gości i domowników, ale i pięknie będzie wyglądał na stole.

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych,
  • 1/2 szklanki octu 10%,
  • 1 średnia cebula,
  • 1,5 szklanki wody,
  • 1 opakowanie Przyprawy Śledź Królewski z czerwonym pieprzem Kamis.

Sposób przygotowania:

Filety wymoczyć w zimnej wodzie przez ok. 1 godzinę, pokroić na kawałki i ułożyć w słoiku. Przykryć pokrojoną w plasterki cebulą. Ocet i wodę wlać do garnka, dodać Przyprawę Śledź Królewski i zagotować. Zalać śledzie wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.

Wartość odżywcza 1 porcji (100 g):
Kalorie156,33 kcal
Białka11,21 g
Węglowodany0,97 g
Tłuszcze8,6 g
Błonnik0,1 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze