Jak wykorzystać łupiny orzechów? Oto cztery sposoby
1 z 6Właściwości orzechów
Warto wprowadzić orzechy do swojej diety nie tylko dlatego, że są smaczne, ale też bardzo zdrowe. Włoskie, migdały i laskowe to źródła nienasyconych kwasów tłuszczowych, które regulują przemianę materii i przeciwdziałają gromadzeniu się tkanki tłuszczowej.
Te produkty spożywcze są też bogate w witaminy i składniki mineralne. Obecna w ich składzie witamina E poprawia wygląd skóry, wzmacnia włosy i płytkę paznokciową. Podobnie jak zdrowe tłuszcze pomaga utrzymać smukłą talię.
Po obraniu orzechów zazwyczaj pozbywamy się twardych łupin. Tymczasem okazuje się, że niepotrzebnie ta część trafia do kosza na śmieci. Można ją zastosować zewnętrznie w trosce o urodę, ale i wewnętrznie dla poprawy zdrowia.
Sprawdź, w jaki sposób możesz wykorzystać łupiny orzechów?
Na następnym slajdzie obejrzysz WIDEO o tym, dlaczego warto jeść bakalie
Zobacz też: Rano dziecka nie było w łóżeczku. Tajemnicze zaginięcie trzylatki w USA