Jajka po parysku według przepisu sprzed 100 lat (WIDEO)

Choć pochodzi sprzed wieku ten przepis wcale się nie zestarzał. Jajka po parysku nadal świetnie sprawdzają się w roli pożywnego śniadania w sam raz na celebrowanie niedzielnych poranków. Autorka bloga Przepisy tradycyjna pokazuje sposób przygotowania jajek po parysku - to łatwiejsze niż myślisz.

Najpierw musimy odciąć wierzch bułki, a następnie wydrążyć ją w środku palcami. Potem umieszczamy na dnie bułeczki sos pomidorowy, dwa plasterki szynki, mozzarellę i surowe jajko na wierzchu. Całość wkładamy do piekarnika na kilkanaście minut i gotowe.

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
    Podoba Ci się ten artykuł? Chcesz więcej? Polub
    i bądź na bieżąco!