Omlety ze szpinakiem
Szpinak na obiad. Omlety ze szpinakiem to propozycja na szybki zdrowy obiad.
Szpinak na obiad. Omlety ze szpinakiem to propozycja na szybki zdrowy obiad.
Ser kozi z jabłkiem. Crottin to jeden z najbardziej popularnych we Francji rodzajów koziego sera. Pasuje do wielu potraw, zwłaszcza do mięs oraz do deserów.
Mleczny koktajl. Idealne napoje na letnie upały.
Okładka płyty. Płyta zawiera zabawną relację walki "dobrych" i "złych"produktów spożywczych.Peja. Na płycie usłyszymy znanego rapera, Peję...Katarzyna Skrzynecka. ...Katarzynę Skrzynecką...Paweł Królikowski. ...oraz Pawła...
Danie z łososiem. Potrawa z łososiem to idealny i zdrowy pomysł na obiad.
Sycąca sałatka. Sałatka powinna zawierać nasze ulubione składniki, które jednocześnie będą odżywcze i zdrowe.
Kolorowe śniadanie dla dziecka. Przygotowując dziecku śniadanie, pamiętajmy, żeby miało wszystkie potrzebne składniki odżywcze.
Podaż witamin w czasie ciąży. W czasie ciąży kobieta powinna w szczególny sposób zadbać o swoje zdrowie, przyjmując zalecane ilości witamin.
Dżem z zielonych pomidorów. Pomidory posiadają duże ilości witamin A i C, a także potasu. Mają przy tym bardzo niską wartość energetyczną. Dlatego pomidory polecane są osobom, które podejmują diety odchudzające.
Dżemy jagodowe. Jagody to bardzo charakterystyczne owoce leśne, które zarazem są nieco kwaskowate, ale też słodkie. Idealnie nadają się do zjedzenia z cukrem, w formie ciasta z jagodami, a także jako główny składnik wszelkich przetworów.
Szklanka mrożonej herbaty. Napary herbaciane mają lecznicze właściwości, które znane są już od tysięcy lat. Herbaty odpowiednio dobrane i zaparzane mogą stać się lekiem wspomagającym w zwalczaniu niektórych dolegliwości.
Grzyby z grilla. Oprócz wyrafinowanego smaku, grzyby mają działanie lecznicze – w chińskiej i japońskiej medycynie od wieków stosowane są grzyby maitake i shiitake jako środek obniżający ciśnienie, wzmacniający układ odpornościowy i opóźniający...
Danie z łososiem. Chleb focaccia, użyty w podanym przepisie, to włoski chleb podawany do obiadu. Jest on zawsze płaski, prostokątny, z wydrążonymi dołkami po całej powierzchni oraz posypany ziołami. Idealnie komponuje się z potrawami z...
Danie z krewetkami. Krewetki są bogate w białko i witaminy z grupy B. Poza tym zawierają selen, miedź, potas, magnez i fosfor. W 100 g produktu znajduje się poniżej 2% tłuszczu, a tym samym zawierają ok. 97 kilokalorii.
Zupa grochowa. Groch to bogate źródło witamin E, K, B1, B2, B6, C oraz substancji odżywczych i mineralnych, jak: sód, potas, magnez, fluor, żelazo. Nie można wyobrazić sobie kuchni polskiej bez potraw z grochu – do dzisiaj stanowi on ważny element...
Wieprzowina z owocami. Połączenie mięsa wieprzowego, bogatego w składniki mineralne i potrzebne nam białko, z nektarynkami, owocami zawierającymi witaminy C, E czy z grupy B, to świetny i bardzo smaczny pomysł na ciekawy i zdrowy posiłek.
Kobieta karmiąca piersią powinna odpowiednio się odżywiać. Dzięki temu zapewni prawidłowy rozwój noworodkowi oraz zapobiegnie niedoborom witamin i składników...
Odżywianie kobiety w ciąży ma duży wpływ na prawidłowy rozwój dziecka - nie tylko w brzuchu mamy, ale również po jego urodzeniu, w...
Dziennie kobiety przed ciążą i w czasie ciąży powinny przyjmować 0,4 mg (400 μg) kwasu foliowego. W takiej dawce witamina wraz z pożywieniem nie będzie przedawkowana. Jednocześnie panie, które są obciążone genetycznie wadami cewy nerwowej, muszą...
Seks to również forma [aktywności...