Czy powinniśmy jeść tilapię? (WIDEO)
Tilapia to ryba, która często pojawia się na naszych talerzach. Polubiliśmy ją, ponieważ ma dobre, chude, delikatne mięso i mało ości.
Tilapia to ryba, która często pojawia się na naszych talerzach. Polubiliśmy ją, ponieważ ma dobre, chude, delikatne mięso i mało ości.
"Nie mogłam odkleić koszulki od jego ciała" Tilapia Tilapia to ryba, po którą Polacy sięgają bardzo często i chętnie. (...) Co jednak istotne, mięso tilapii nie jest zdrowe. Hodowane są głównie w Wietnamie.
Na pierwszych miejscach listy ryb zakazanych są panga i tilapia. Dlaczego? -To nie są ryby, tylko twory hodowlane.
Badanie opublikowane w "Food Control" koncentruje się na tilapii, gatunku ryby słodkowodnej, natomiast cyjanotoksyna, na której się skupiono, to cylindrospermopsyna
Najwięcej ołowiu znajduje się w śledziach, dorszach, płociach poławianych w Morzu Bałtyckim oraz w pandze i tilapii sprowadzanych z Chin.