Ta roślina chroni przed osteoporozą i nowotworami (WIDEO)

Soja nie jest zbyt popularna w polskiej kuchni. Jednak często zapominamy, że soja to najprostszy sposób, aby zapobiegać wielu poważnym chorobom. Według ekspertów wystarczy dziennie zjeść od 20-30 g soi pod różną postacią, aby nasze samopoczucie się poprawiło, a ryzyko osteoporozy i nowotworów np. piersi, jajników i szyjki macicy znacznie spadło. Soja jest lekkostrawna. Ponadto to źródło pełnowartościowego białka, izoflawonów, witamin z grupy B i licznych minerałów. Obejrzyj wideo i dowiedz się, jakie są korzyści z jedzenia soi.

Sprawdź także:

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.